Zwemster Nijhuis definitief niet naar Rio

Zwemster Moniek Nijhuis laat noodgedwongen de Olympische Spelen in Rio aan zich voorbijgaan. De schoolslagspecialiste herstelt niet snel genoeg van een blessure waardoor kwalificatie buiten bereik ligt, maakte de Nederlandse zwembond vrijdag bekend.

Nijhuis was speciaal in Engeland gaan trainen met coach Jon Rudd en Olympisch kampioene Ruta Meilutyte om zich optimaal voor te bereiden op de Spelen. Nadat ze zich al eerder moest terugtrekken van de Swim Cup in april, is nu na nader onderzoek gebleken dat het herstel langere tijd in beslag zal nemen. ,,Daarmee is het perspectief op Rio verdwenen'', aldus de KNZB.

,,Ik heb in de afgelopen vier jaar alles op alles gezet om mijn Olympische droom waar te maken. Dit heeft mij op veel verschillende plekken gebracht. Ik ben heel teleurgesteld dat mijn recente overstap naar Engeland op zwemgebied niet gebracht heeft waar ik op gehoopt had maar mijn gezondheid gaat boven alles. De langere herstelperiode die ik nodig heb betekent helaas dat ik mijn Olympische droom niet kan realiseren'', citeert de bond de zwemster.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement