Zwembond en basketbalbond beëindigen alle lopende competities

Zwembond en basketbalbond beëindigen alle lopende competities ANP

De Nederlandse zwembond (KNZB) en de Nederlandse basketbalbond (NBB) hebben alle lopende competities in het seizoen 2019-2020 beëindigd. Beide organisaties zijn daartoe maandagavond overgegaan na de nieuwe maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus.

"Dit besluit geldt voor alle niveaus van het schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal, waterpolo en het wedstrijdzwemmen", liet de KNZB weten. "Zwembaden zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime."

De NBB maakte bekend voor dit seizoen geen kampioenen aan te wijzen. "De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Dat geldt met name voor afdelingscompetities. Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2021-2022 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen."

home
net-binnen
menu