Zweedse selectie voor duel met Oranje rond

De Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft dinsdag zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd van 6 september tegen Nederland, de eerste van de WK-kwalificatie op weg naar het toernooi in Rusland in 2018. Na het afzwaaien van onder meer sterspeler Zlatan Ibrahimovic na het afgelopen EK, resteert een relatief onervaren spelersgroep die op clubniveau overwegend actief is in de Europese middenmoot.

Aanvoerder Andreas Granqvist (31) is met 55 interlands de meest ervaren speler. De verdediger die eerder uitkwam voor FC Groningen speelt momenteel bij FC Krasnodar. Ook Marcus Berg behoort met 41 interlands al tot de oudgedienden. De dertigjarige spits is via onder meer FC Groningen en PSV beland bij Panathinaikos. Ook Palermo-middenvelder Oscar Hiljemark (oud-PSV) heeft een verleden in de eredivisie.

Zweden speelt in tegenstelling tot Nederland (thuis tegen Griekenland op 1 september) geen oefenwedstrijd voorafgaand aan het duel in Solna. Andersson gebruikt de tijd liever om te bouwen aan nieuwe vastigheden. Vooral op doel is de erfenis zwaar na het stoppen van oud-PSV'er Andreas Isaksson na 133 interlands. Met slechts vier interlands lijkt Robin Olson (26) van FC Kopenhagen de nieuwe eerste keus.

Wernbloom

Op het middenveld stopten bovendien oud-AZ'er Pontus Wernbloom en de 131-voudig international Kim Källströmm. Daarnaast is Sebastian Larsson van Sunderland (87 interlands) geblesseerd. Ook verdediger Martin Olsson van Norwich City is er niet bij.

De Zweedse spelers verzamelen maandag en hebben dan ruim een week voorbereiding op het duel in het stadion van AIK in het noorden van Stockholm.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement