Zwaagwesteinde stopt na spoedoverleg met zondagvoetbal: slechts 13 spelers beschikbaar

Na een spoedoverleg heeft voetbalvereniging Zwaagwesteinde besloten te stoppen met de zondagafdeling. Er waren slechts 13 spelers beschikbaar.

En dat was een hard gelag, aangezien in juni nog 36 spelers hadden toegezegd voor de zondagteams te willen spelen. Dat aantal werd later bijgesteld naar 25 spelers. De club uit De Westereen meldde de KNVB eerder al dat een tweede elftal niet op de been kon worden gebracht.

,,In de afgelopen weken bleek dat er steeds minder spelers om diverse redenen zich nog konden motiveren om bij de eerste zondagselectie aan te blijven’’, zegt Zwaagwesteinde in een persbericht.

‘Gigantisch probleem’

Er bleven 14 spelers over en met dat aantal kan geen volledig seizoen worden gevoetbald, stelt Zwaagwesteinde, dat met het terugtrekken een ,,gigantisch probleem’’ wil voorkomen. Als een selectie drie keer niet komt opdagen voor een wedstrijd - als er te weinig spelers zijn - kan de KNVB een elftal uit de competitie halen.

De zondagafdeling van Zwaagwesteinde, uitkomend in de vierde klasse, zou op 23 september aan de competitie beginnen, met een thuiswedstrijd tegen FC Harlingen. De ‘Readtsjes’ betreuren het feit dat ze de KNVB op het laatste moment met een probleem opzadelen. De competitie (4B) gaat verder met elf teams, zegt de KNVB.

Zwaagwesteinde houdt donderdagavond (vanaf 20:00 uur) een inloopavond waar leden zich bij het hoofdbestuur kunnen melden met vragen. In 2012 gaf de club ook al aan te stoppen met zondagvoetbal, maar dat werd op het laatste moment afgewend.

Mistige toekomst voor Zwaagwesteinde by Leeuwarder Courant on Scribd

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement