Zonderland staat voor nieuwe uitdaging

Voor Epke Zonderland is het dinsdag in Rio een grote dag. Op de slotdag van het turntoernooi verdedigt de Fries aan de rekstok zijn olympische titel van Londen 2012. Zijn feilloze landing, kort na de welhaast historische combinatie van drie vluchtelementen, bezorgde hem destijds eeuwige roem. Maar in Rio wacht een nieuwe uitdaging, na een jaar vol blessureleed, waardoor ook zijn laatste WK-optreden in oktober in Glasgow een mislukking werd.

Kort voor de Spelen was er nieuwe tegenslag, enkele gekneusde vingers, maar na de kwalificaties was hij toch optimistisch. Zonderland belandde na een oefening zonder groot risico met de derde score in de finale: alleen de Duitser Fabian Hambüchen en de Brit Nile Wilson deden het beter.

Op de atletiekbaan loopt Sifan Hassan de finale op de 1500 meter. Voor Dafne Schippers staan de halve finales op de 200 meter op het programma. Ferry Weertman zwemt aan de Copacabana de 10 kilometer open water.

De hockeyers spelen in de halve finales tegen België. Na de klinkende zege op wereldkampioen Australië (4-0) in de kwartfinales is het vertrouwen sterk gegroeid in het Nederlandse kamp.

De volleybalsters treffen in de kwartfinales Zuid-Korea. Oranje speelde dit jaar drie keer tegen het team met sterspeelster Kim Yeon-koung, volgens bondscoach Giovanni Guidetti misschien wel de beste volleybalster ter wereld. In het olympisch kwalificatietoernooi in Japan werd het 3-0 voor de Aziatische vrouwen. Eind juli was Zuid-Korea nog op bezoek in Nederland voor twee oefenduels: beide teams wonnen één keer. De handbalsters wacht een loodzware uitdaging: Brazilië is de tegenstander in de kwartfinales.

Op de baan vervolgt Elis Ligtlee haar jacht op een tweede medaille. De winnares van het goud op keirin staat in de kwartfinales van het sprinttoernooi. Theo Bos en Matthijs Büchli komen uit op keirin, Kirsten Wild op het omnium.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement