Zlatan: wie gaf EA Sports toestemming om mijn naam te gebruiken?

Zlatan: wie gaf EA Sports toestemming om mijn naam te gebruiken? ANP

Voetballer Zlatan Ibrahimovic heeft zich openlijk afgevraagd waarom zijn naam en gezicht gebruikt mogen worden in het populaire computerspel FIFA van EA Sports. Met twee berichten op Twitter geeft hij aan dat hij er zelf nooit toestemming voor heeft gegeven.

"Wie heeft FIFA EA Sports toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken? @FIFPro?", richtte hij de vraag ook aan de internationale spelersvakbond FIFPro. "Zover ik weet ben ik geen lid van FIFPro en als ik dat wel ben, dan ben ik daarin gebruikt zonder enige kennis daarvan door een of andere vreemde constructie. In ieder geval heb ik FIFA of FIFPro nooit toestemming gegeven geld te verdienen over mijn rug."

Zlatan gooide er nog een tweet achteraan. "Iemand maakt al die jaren winst met mijn naam en gezicht zonder enige overeenkomst. Het wordt tijd om dat te onderzoeken", schreef de Zweedse vedette van AC Milan.

Bij zaakwaarnemer Mino Raiola was de kwestie al langer bekend, is te zien in de tweet van Zlatans zaakwaarnemer. "Ik hoop dat we nu het antwoord op onze brieven krijgen", schreef hij in een reactie aan Zlatan.

Het computerspel FIFA bestaat al sinds 1993. De nieuwste editie FIFA 21 is vorige maand verschenen.