Zilver op WK afstanden voor De Jong op 3000 meter

Antoinette de Jong heeft op de WK afstanden zilver veroverd op de 3000 meter. De Jong dook in haar rit met (3.59.41) ruim een seconde onder het baanrecord van Martina Sábliková (4.00,64) en leidde tot de laatste rit. Daarin was Sábliková sneller (3.58.91) en pakte zij alweer haar vijfde titel op de 3000 meter.

Het brons ging naar de Russische Natalia Voronina (tweede in 3.59.99). Carlijn Achtereekte (4.00.47) en Ireen Wüst (4.01.45) vielen net buiten de prijzen.

Later op de dag komen ook nog Sven Kramer en Jorrit Bergsma in actie. Zij gaan voor een medaille op de 5000 meter.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws