Zeilster Nap naar Paralympische Spelen

Zeilster Sandra Nap uit Leeuwarden heeft zich met Rolf Schrama geplaatst voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in september.

Het duo, actief in de Skud-18, plaatste zich met een vierde plaats bij de wereldkampioenschappen paralympisch zeilklassen in Medemblik.

Schrama en Nap zijn de enige Nederlandse zeilers op de Paralympics. ,,Dit is een grote opluchting”, stelde de 25-jarige Nap, die na de races vrijdag gespannen in de Skud was gestapt voor de slotdag met twee races. Een top-6 notering was noodzakelijk. ,,We hadden nog geen zekerheid, het moest vandaag gebeuren.” Twee vijfde plaatsen waren voldoende om naar de vierde plaats op te schuiven.

,,Het is snel gegaan. Sandra en ik voeren hier bij de Delta Lloyd Regatta twee jaar geleden voor het eerst samen’’, aldus Schrama, afkomstig uit het Noord-Hollandse West-Graftdijk. ,,We gaan nu drie maanden op het water bij Scheveningen trainen en dan moet er in Rio een podiumplaats uitrollen. Ik ben altijd positief. We zijn wel klaar met die vierde plaatsen.”

De titel in de Skud-18 ging naar het Poolse duo Monika Gibes/Piotr Cichocki, dat de favoriete Britse en Australische boten achter zich hield.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement