Zeilregatta in Medemblik heeft last van Rio

De vertrouwde Delta Lloyd Regatta in Medemblik, die dinsdag op het IJsselmeer begint, heeft dit jaar last van Rio 2016. Veel zeilers bevinden zich momenteel al in Brazilië om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in augustus. Mede daardoor valt de inschrijving voor de tien olympische klassen nogal tegen.

De organisatie heeft wegens een gebrek aan voldoende deelnemers met de nodige kwaliteit de races in de Finn, de Nacra17 en de 49erFX moeten schrappen. Uit de omvangrijke olympische ploeg kunnen daardoor Pieter-Jan Postma (Finn), Mandy Mulder/Coen de Koning (Nacra17) en Annemiek Bekkering/Annette Duetz (49erFX) de komende vijf dagen niet in actie komen.

De 470-velden bij de mannen en vrouwen zijn samengevoegd, waardoor Anneloes van Veen en Afrodite Zegers-Kyranakou nog wel een sterke competitie wacht. De windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus en de Laserzeilers Rutger van Schaardenburg en Marit Bouwmeester gaan in de aanloop naar Rio 2016 eveneens de strijd aan in Noord-Holland.

,,Natuurlijk staat deze Delta Lloyd Regatta voor iedereen in het teken van de Olympische Spelen'', erkende oud-olympiër Serge Kats (vierde bij Sydney 2000), die sinds 2013 werkzaam is als manager topsport bij het Watersportverbond (KNWV). ,,Maar het zijn zeker geen trainingswedstrijden voor onze olympische zeilers. Ze doen hier mee om te winnen, want dat hoort ook bij een goede voorbereiding op Rio 2016.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement