Zeiler Postma neemt de leiding op WK

De mondiale Finn-vloot zal weten dat Pieter-Jan Postma na twee jaar terug is. Na de tweede dag van het WK gaat de zeiler uit Terkaple aan de leiding.

De 36-jarige Postma ging donderdag in het Deense Aarhus voorzichtig van start (veertiende), maar sloeg op de tweede dag toe. Aan niets was te merken dat hij na de Spelen van Rio uit de Finn stapte en zijn geluk twee jaar lang op grotere, snellere boten ging zoeken. Overigens niet zonder succes, want met zijn catamaranteam plaatste Postma zich onlangs voor het WK matchracen, in november in China.

In Aarhus profiteerde Postma (in een van de dealer geleende Finn) vrijdag van de toegenomen wind. In zijn groep met 45 boten won hij de eerste race van de dag en liet daar twee derde plaatsen op volgen. Na aftrek van de 14 punten van donderdag staat hij aan kop met 7 punten. De Canadees Tom Ramshaw staat met 1-9-2 op 12 punten. Het Nederlandse kernploeglid Nicholas Heiner, die dacht de nationale kwalificatie voor zich alleen te hebben, staat na twee dagen zesde met 15 punten (7-5-3).

Olympisch, wereld- en Europees kampioene Marit Bouwmeester uit Warten staat na de eerste dag in de Laser Radial-klasse op de derde plaats. Ze scoorde in haar veld van 60 boten een derde en tweede plaats. De Griekse Vasileia Kavachaliou en de Amerikaanse Paige Railey leiden met een zege en een tweede plaats. In het totale veld van 120 zeilsters staat Mirthe Akkerman uit Akkrum 22ste. Ze finishte vrijdag als tiende en vijftiende.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement