Zege voor Heerenveen, De Haan blijft

Foppe de Haan blijft tot het eind van het seizoen de hoofdtrainer van SC Heerenveen. Dat liet hij na afloop van de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen Excelsior weten. Heerenveen won de wedstrijd met 2-1.

De hoofdtrainer zal vrijdag opgelucht zijn geweest over het resultaat van zijn ploeg. Hoewel Heerenveen de beste kansen kreeg in de wedstrijd, werd uiteindelijk dus slechts met een verschil van één treffer gezegevierd.

Heerenveen kwam wel goed voor de dag en kreeg in de tiende minuut via Thorsby de eerste serieuze mogelijkheid. Thorsby profiteerde van een fout van linksback Bas Kuipers, maar zag de bal net niet over de lijn rollen.

Enkele minuten later was Veerman dichtbij een treffer, maar Excelsior-doelman Muyters kon ternauwernood redding brengen. De gasten waren vervolgens gevaarlijk bij een vrije trap, maar Cavlan bracht redding op een schot uit de rebound.

In de 22e minuut was het raak voor de thuisploeg: na een corner voor Heerenveen belandde de bal via Van Aken en Veerman voor de voeten van Otigba, die de bal tegen de touwen joeg.

Heerenveen verzuimde in het restant van de eerste helft, waarin het de bovenliggende ploeg was, de score te vergroten.

Na tien minuten spelen in de tweede helft lukte het wel de 2-0 te maken. Larsson schoot van afstand binnen. Muyters ging niet helemaal vrijuit bij die treffer.

Daarna waren er nog kansen voor onder meer Slagveer en invaller Van den Boomen, maar de derde treffer was voor Excelsior. Stans benutte in de blessuretijd nog een penalty na hands van Otigba.

Heerenveen staat nu met 20 punten op de tiende plek op de ranglijst, twee punten boven AZ, dat deze speelronde echter nog in actie komt. Excelsior staat nog één plaats lager.

Meer in de zaterdageditie van de Leeuwarder Courant en in de LC+ sectie online zaterdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement