Zaalvoetbal rond de feestdagen

Net als ieder jaar wordt er rond de feestdagen volop zaalvoetbal gespeeld in Friesland. In verschillende sporthallen vinden toernooien plaats.

Deze week wordt het 27ste COOP zaalvoetbaltoernooi in Jubbega gehouden, in MFC De Kompenije. Het toernooi is sterk bezet met naast Harkemase Boys nog onder meer Flevo Boys, Zeerobben en SC Emmeloord.

Namens de Harkieten treden Henny Bouius, Erick Jansema, Arton Musliu, Auke Schievink, Oebele Schokker, Robert Stelpstra en Robin Huisman de Jong aan.

De finales worden vanavond (donderdag, kerstavond) gespeeld. Harkemase Boys won dinsdag alle poulewedstrijden en is favoriet voor de eindzege.

In Burgum vindt de jaarlijkse Tytsjerksteradiel Cup plaats, waaraan clubs als BCV, vv Bergum, VC Trynwâlden (zaterdag- en zondagafdeling) , Ryptsjerk en vv Hardegarijp meedoen. De voorronden werden maandag en woensdag gespeeld. Dinsdag 29 december is de finaleavond.

Hardegarijp, Jistrum, V&V '68, BCV, Bergum en Ryptsjerk hebben zich geplaatst voor de finaleavond.

Het OFK in Franeker, vorig jaar gewonnen door SC Franeker, start op woensdag 30 december met de voorrondes. Van 4 tot en met 8 januari gaat het toernooi verder. Op zaterdag 9 januari is de finale. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal De Trije in Franeker. Aan het toernooi, het grootste in Noord-Nederland, doen 48 vrouwenteams en 96 mannenteams mee.

De dertigste editie van het Leekster Voetbalgala ging op 21 december van start. Op 2 januari is de tweede ronde en het toernooi wordt besloten met een finaleavond op zaterdag 9 januari.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement