Yuri van Gelder: 4 of 5 biertjes, meer niet

Vier, vijf biertjes. Meer heeft turner Yuri van Gelder niet gedronken op die beruchte zaterdagavond en - nacht in Rio. ,,Na een geslaagde kwalificatie doen we dat altijd, nu dus ook", zei Van Gelder vrijdag in de rechtbank in Arnhem bij het kort geding tegen sportkoepel NOC*NSF.

Na die ,,vier, vijf" biertjes in het Holland Heineken House heeft hij geen alcohol meer gedronken, stelt de turner. Ook is hij geen nachtclub binnengegaan. ,,Ik was met mijn gasten in het Holland Heineken House, daarna heb ik een gast naar zijn appartement begeleid met een taxi. Ik spreek de taal namelijk." In het appartement is een ,,boterhammetje gegeten en een colaatje gedronken".

Vervolgens heeft Van Gelder zijn vriendin en mede-turner Jeffrey Wammes opgehaald bij een nachtclub. Daarna is ook nog een broodje gegeten. Zijn vriendin is vervolgens naar haar appartement gegaan, Van Gelder en Wammes naar het Olympisch dorp.

,,Ik heb niet vier jaar, maar twaalf of dertien jaar getraind voor Olympische Spelen. Ik vond het zo mooi dat het gelukt was om deel te nemen."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement