Xhaka wil Xhaka 'opvreten' op EK

De EK-wedstrijd zaterdag tussen Zwitserland en Albanië betekent een broederstrijd tussen Granit en Taulant Xhaka. Voor het eerst staan twee broers tegenover elkaar op de Europese eindronde. ,,Ik moet oppassen dat ik hem niet opvreet'', zei Taulant Xhaka, de 25-jarige verdediger van Albanië.

De oudste van de gebroeders Xhaka treft in Lens zijn twee jaar jongere broertje Granit, de middenvelder die Borussia Mönchengladbach na het EK verruilt voor de Engelse topclub Arsenal. De kinderen van twee Albanese ouders zijn geboren in de Zwitserse stad Basel. Zowel Taulant als Granit doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Zwitserland, maar in 2013 besloot de oudste een Albanees paspoort aan te vragen en voor dat land te gaan spelen.

Het lot koppelde de landen van de Xhaka's aan elkaar op het EK. Samen schrijven ze zaterdag historie in Lens. ,,Voor negentig minuten zetten we onze gevoelens even opzij'', zei Granit Xhaka vrijdag. Om daar met een knipoog aan toe te voegen: ,,Maar wellicht is het het beste als we allebei al na twee minuten van het veld worden gestuurd. Dat maakt het makkelijker.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement