World Tour beachvolleybal terug in Den Haag

De World Tour in het beachvolleybal komt weer naar Nederland. In 2017, 2018 en 2019 wordt er gespeeld in Den Haag. Niet op het strand, maar droog binnen, in de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark. Het is de eerste keer dat de World Tour-wedstrijden in een hal worden gespeeld.

Sportwethouder Rabin Baldewsingh, volleybalbond Nevobo en de internationale bond FIVB hebben de afspraak voor het toernooi ondertekend op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De speeldata zijn nog niet bekend. In 2018 en 2019 is Den Haag het begin van de World Tour, een reeks toernooien over de hele wereld.

De Sportcampus Zuiderpark wordt momenteel gebouwd. Op de locatie stond vroeger het stadion van ADO Den Haag. Het gebouw wordt in 2017 opgeleverd. De Nederlandse topbeachvolleyballers krijgen er een hal met zes velden.

Den Haag was vorig jaar gaststad van het WK beachvolleybal. Die wedstrijden werden onder meer gespeeld in een tijdelijk stadion op de Hofvijver. Eerder was Scheveningen al een paar keer gastheer van de World Tour maar voor het evenement in het beachstadion op het strand van Scheveningen werden dit jaar onvoldoende sponsors gevonden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement