Wolff dreigt met stalorders bij Mercedes

Teambaas Toto Wolff overweegt teamorders in te voeren bij Mercedes. Hij heeft ,,schoon genoeg'' van de confrontaties tussen zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg. ,,Het is een impopulaire maatregel en ik walg er zelf ook van, maar als zij niet in staat zijn te racen zonder met elkaar in aanraking te komen, is het onvermijdelijk'', aldus de Oostenrijker na de Grote Prijs van Oostenrijk.

In de slotronde van de race in Oostenrijk reden Hamilton en Rosberg elkaar opnieuw in de wielen, met als gevolg dat Rosberg schade opliep en in de laatste honderden meter zijn tweede positie inleverde voor de vierde. Max Verstappen haalde hem nog in en werd tweede.

De gevolgen waren nog niet zo erg als twee maanden geleden in Spanje, toen beide kemphanen van Mercedes elkaar in de openingsronde van de baan reden en uitvielen. Toen won Verstappen. ,,Met Barcelona kon ik nog leven na dertig races zonder aanvaring. Het moest er een keer van komen. In mijn naïviteit dacht ik toen dat ze hun lesje wel hadden geleerd, maar nu gebeurt het weer'', mopperde Wolff.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement