Winterstop Engels voetbal komt eraan

De Engelse voetbalbond zet de plannen voor een korte winterstop in de Premier League door. Martin Glenn, hoofd van het uitvoerend comité, bevestigt op de website van de FA dat er schot zit in de invoering nadat Britse media hadden gemeld dat er in het seizoen 2019-2020 voor het eerst sprake zal zijn van een winterse onderbreking van de competitie.

Glenn ging in zijn verklaring niet in op details. ,,We werken nauwer dan ooit samen met de clubs. Dit zal spoedig leiden tot een korte pauze tijdens het seizoen.'' Er zou in het vervolg twee weekends achter elkaar door slechts tien van de twintig Premier Leagueteams worden gevoetbald zodat alle clubs een wedstrijdloze periode van twee weken hebben. Glenn gaf aan dat een korte winterpauze een ,,zeer noodzakelijke verbetering'' zou betekenen voor clubs en de nationale ploeg.

Een winterstop is al lang onderwerp van discussie in het Engelse voetbal. Met name buitenlandse coaches noemden het huidige speelschema te belastend voor de spelers, wat ook ten koste zou gaan van de prestaties van de nationale ploeg op grote toernooien.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement