Winnares Grand National 'inspiratie voor jonge meisjes'

Winnares Grand National 'inspiratie voor jonge meisjes' ANP

Rachael Blackmore, de winnares van de Grand National, is een inspiratiebron voor jonge meisjes. Dat beweerden andere jockeys na afloop van de prestigieuze paardenrace. Blackmore werd de eerste vrouwelijke winnaar van de Grand National.

"Het geeft ieder jong meisje de hoop de grootste race ter wereld te winnen en überhaupt een race te winnen. Ze is een geweldige ruiter en dat bewees ze al in Cheltenham. Maar het is geweldig voor de sport dat ze de grootste paardenrace ter wereld weet te winnen", zei jockey AP McCoy.

Ook Kate Walsh, tot zaterdag de beste vrouw, was lovend over Blackmore. "Dit is de meest bekeken race ter wereld. Er zijn mensen die dit in alle uithoeken van de wereld van haar gaan horen en het is gewoon geweldig voor het paardenrennen en ik ben heel blij voor Rachael", zei ze.

"Ze is een inspiratie voor mannelijke en vrouwelijke jockeys en ze is inspirerend. Het resultaat had niet beter kunnen zijn. Ze is een ster en tactisch, mentaal en fysiek ijzersterk. Ze kan de ups en downs aan en ze verdient dit. Dit is niet alleen een beetje geluk of een toevalstreffer, ze heeft hard gewerkt om dit te bereiken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport