Willem II en Emmen strijden op laatste speeldag voor handhaving

Willem II en Emmen strijden op laatste speeldag voor handhaving ANP

Willem II en FC Emmen bepalen tijdens de 34e en laatste speelronde wie komend seizoen opnieuw in de Eredivisie mag spelen. De Tilburgers hebben 28 punten en FC Emmen 27. Willem II is bij winst in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zeker van de vijftiende plek en handhaving. Laat het elftal van trainer Zeljko Petrovic punten liggen, dan maakt Emmen nog kans op plek vijftien. Emmen speelt een uitwedstrijd tegen het al degradeerde VVV-Venlo.

De club die als zestiende eindigt, speelt donderdag in de halve finales van de play-offs voor promotie/degradatie tegen NAC Breda. Nummer 14 RKC Waalwijk zou theoretisch ook nog als zestiende kunnen eindigen, maar dat is op basis van doelsaldo eigenlijk uitgesloten.

PSV kan de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League, ook alleen nog bij een wonder ontgaan. De Eindhovenaren sluiten de competitie af bij FC Utrecht.

Sparta Rotterdam, Heracles Almelo (en Fortuna Sittard nog een beetje) bepalen wie samen met Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen de play-offs voor deelname aan Europees voetbal ingaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport