Wijnaldum op weg naar Liverpool

Georginio Wijnaldum heeft zijn gewenste transfer bijna te pakken. De Nederlandse international staat op het punt over te stappen naar Liverpool, dat volgens Engelse media donderdag een akkoord bereikte met Newcastle United over een transfersom van 25 miljoen pond (30 miljoen euro). Wijnaldum blijft zo toch actief in de Premier League.

De 25-jarige Rotterdammer degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Engelse topcompetitie. Ondanks het dramatische jaar van de 'Magpies' maakte Wijnaldum zelf wel de nodige indruk tijdens zijn debuut in de Premier League. De dertigvoudig international van Oranje werd topscorer van zijn club met elf doelpunten.

Manager Jürgen Klopp van Liverpool ziet de dynamische middenvelder als een perfecte versterking van zijn ploeg. Naar verwachting ondertekent Wijnaldum nog deze week een contract bij de 'Reds'.

Joe Allen

Tegenover de aanstaande komst van Wijnaldum staat het vertrek van middenvelder Joe Allen. Volgens de BBC heeft Liverpool een bod van circa 13 miljoen pond (15,6 miljoen euro) van Stoke City geaccepteerd. Het contract van de Welshman loopt nog één jaar door. Ook de oude ploeg van de 26-jarige middenvelder, Swansea City, zou interesse hebben. Allen verruilde die club in 2012 voor Liverpool.

Met Wales maakte Allen furore op het EK in Frankrijk. Pas in de halve finale verloor de EK-debutant van Portugal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement