Wiggins met Britten naar record en titel

De Britse wielrenner Bradley Wiggins heeft zijn terugkeer op de baan bij de Olympische Spelen in Rio bekroond met het goud op de ploegenachtervolging. Dat deed de voormalig Tourwinnaar samen met zijn landgenoten Edward Clancy, Steven Burke en Owain Doull. De Britten versloegen in een spannende finale de Australiërs in een wereldrecord: 3.50,265 tegen 3.51,008.

De ploeg van Groot-Brittannië reed op het Olympic Velodrome telkens een mondiale toptijd. Donderdag in de kwalificaties was dat 3.51,943. Vrijdag in de eerste ronde kwam het viertal al tot 3.50,570. Denemarken pakte het brons ten koste van Nieuw-Zeeland.

Burke en Clancy waren er vier jaar geleden ook bij toen de Britten in eigen land olympisch kampioen werden. Toen waren Geraint Thomas en Peter Kennaugh de andere twee achtervolgers.

Voor Wiggins was het zijn zevende olympische medaille, waarvan de vierde gouden. Twee keer was hij de beste op de individuele achtervolging, inmiddels niet meer op het programma. Op de ploegachtervolging won hij in 2008 met de Britten al goud.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement