Wielrenner Pidcock legt zich neer bij plek 2 na minieme marge

Wielrenner Pidcock legt zich neer bij plek 2 na minieme marge ANP

Tom Pidcock leek concurrent Wout van Aert in de Amstel Gold Race voor de tweede keer in een week tijd te kloppen in de sprint. Uiteindelijk was het toch de Belg van Jumbo-Visma die zijn wiel net iets eerder over de streep had gedrukt. De Brit van Ineos Grenadiers moest genoegen nemen met de tweede plaats. "Ik ben tevreden, maar tegelijkertijd ook teleurgesteld."

"Het was heel nipt, maar ik begon mijn sprint te laat. Ik had eerder moeten aanzetten want ik was sneller", zei de 21-jarige wielrenner die de Belg afgelopen week juist had geklopt in de sprint van de Brabantse Pijl. "Ik maakte een fout door Wout te ver voor me uit te laten rijden. Ik had al meer tot op zijn wiel moeten rijden."

Meteen na de finish was het lang onduidelijk of Van Aert daadwerkelijk had gewonnen of dat de Brit toch nog langszij was gekomen. "Ze hebben het me laten zien. Het verschil was vier duizendsten van een seconde." Over de suggestie om met zo'n klein verschil twee winnaars aan te wijzen was hij dan ook stellig. "Er zijn geen twee winnaars tenzij ze duidelijk gelijk zijn geëindigd."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport