Wielrenner Kelderman loopt ook wervelbreuk op

Wielrenner Kelderman loopt ook wervelbreuk op ANP

Wielrenner Wilco Kelderman heeft naast een hersenschudding ook een wervelbreuk opgelopen bij een trainingsongeluk in Italië. Volgens zijn nieuwe ploeg Bora-hansgrohe hoeft Kelderman geen operatie te ondergaan. "We streven naar een conservatieve behandeling", aldus het Duitse team.

Kelderman was zaterdag met zijn nieuwe teamgenoten aan het trainen in Italië toen de groep werd aangereden door een auto. De automobilist zou vanuit een zijstraat op de groep zijn ingereden. Kelderman en de Duitse renners Andreas Schillinger en Rüdiger Selig waren de voornaamste slachtoffers. Zij moesten allemaal naar het ziekenhuis worden gebracht. De 37-jarige Schillinger liep meerdere wervelbreuken op. Selig (31) kwam er zonder breuken van af. Hij heeft alleen een hersenschudding.

De 29-jarige Kelderman verruilde Team Sunweb na het afgelopen seizoen voor Bora-hansgrohe. De Duitse formatie maakte onlangs al bekend dat Kelderman de beoogde kopman voor de Tour de France is. De Nederlander eindigde afgelopen najaar als derde in het eindklassement van de Giro d'Italia.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport