Wielrenner Froome wuift suggesties over stoppen weg

Wielrenner Froome wuift suggesties over stoppen weg ANP

Wielrenner Chris Froome lacht om de suggesties van critici dat hij zijn fiets beter kan opbergen. De kopman van Israel Start-Up Nation gelooft nog altijd dat hij naar zijn topvorm toewerkt na te zijn hersteld van de meervoudige verwondingen bij een valpartij van bijna twee jaar geleden.

"Tijdens de laatste paar wedstrijden hebben mensen gezegd 'berg je fiets op, je bent klaar, het is afgelopen'. Ik moet daar om lachen. Die mensen weten niet hoe erg mijn verwondingen waren", zegt Froome in een video op YouTube. "Zij weten niet van hoe ver ik moest terugkomen en kennen me klaarblijkelijk niet als persoon. Ik ga niet opgeven. Ik weet dat ik terug kan komen."

Froome lag meer dan drie weken in het ziekenhuis na een zware val op hoge snelheid tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné van 2019. De viervoudig Tourwinnaar brak een dijbeen, elleboog en meerdere ribben, maar kon vorig seizoen zijn rentree maken. Aan het einde van dat seizoen verliet de Brit de ploeg Ineos-Grenadiers voor Israel Start-Up Nation.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport