Wie wordt de beste ploegleider van de Tour?

De 103de Tour de France staat op het punt van beginnen. Zaterdag is de start op het idyllische Franse schiereiland Mont Saint-Michel. Wie wint na drie weken de Ronde van Frankrijk dit jaar? Misschien u of jij wel!

Net als andere jaren organiseert deze krant ook deze maand weer ons befaamde spel Ploegleider. Dat kan online worden gespeeld zodat er snel geanticipeerd kan worden op actuele gebeurtenissen in de zwaarste wielerwedstrijd ter wereld.

Nieuw is dat je het kunt opnemen tegen noordelijke prominenten/wielerkenners. Versla jij Erik Dekker? Weet jij het beter dan Joop Atsma? Heb je écht meer kijk op wielrennen dan Herbert Dijkstra?

Met de game Ploegleider kan de Tour de France als een echte ploegleider worden beleefd. Je stelt als deelnemer van dit spel je favoriete renners op in een ploeg van negen coureurs en voegt daar vijf reserverenners aan toe.

In elke van de 21 etappes zijn punten te verdienen, tot en met de finish in Parijs dus. Het principe is verder vrij eenvoudig: als een renner goed rijdt, scoor jij ook.

Iedere deelnemer start met een budget van 100 punten die je voor de start van de ronde slim moet besteden om tot een ultieme mix van puntenpakkers voor elke etappe te komen.

Tijdens iedere etappe scoor je punten aan de finish en in de klassementen. Wie wint de etappe en wie rijdt er in een klassementstrui? Je verdient punten met dagresultaten en de eindklassementen, dus blijft het spannend van start tot finish.

Dagelijks kun je bij Ploegleider.nl bonuspunten scoren door voor de start van de etappe een de winnaar van de dag te voorspellen. Je kunt dan meteen bij ons blijven om via onze liveticker de hele etappe van start tot finish te volgen.

Wil je het spel nog spannender maken? Speel dan je eigen competitie tegen je vrienden of collega’s in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande subleague en daag elkaar uit om te bepalen wie de komende weken uitgroeit tot de beste Ploegleider.

Deze game heeft een aantal prominenten uit het verspreidingsgebied van deze krant gevraagd in de huid te kruipen van een ploegleider. Herbert Dijksta hoeft geen betoog. Hij is al sinds de jaren ‘90 Tour-commentator voor de NOS.

CDA-politicus Joop Atsma staat ook als een insider bekend. Hij organiseert elk jaar de Profronde van Surhuisterveen en was jarenlang voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie. Erik Dekker kent een rijk verleden in de Tour de France. Hij won uiteindelijk vier etappes in de Ronde van Frankrijk.

Gert Jakobs weet ook wat winnen is in de Tour. Hij trok jarenlang de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel. Martijn Keizer is de laatste insider. De coureur uit Muntendam staat onder contract bij LottoNL-Jumbo.

Nog een paar prominten noemen die meedoen aan Ploegleider? Henk de Jong! Hoewel hij te boek staat als voetbaltrainer, is hij sportliefhebber genoeg om ook gefascineerd te zijn door de Tour de France.

Hetzelfde geldt voor oud-schaatsster Renate Groenewold. Tussen het schaatsen door zat ze hele zomers op de fiets. En wat te denken van Wiebren Veenstra? Het sprintkanon uit Harkema was in 1988 de eerste Fries in de Tour. Lees daarover alles op pagina 25.

Last but not least is de algemeen hoofdredacteur van deze krant, Evert van Dijk. Zijn wielerpalmares is nog vrijwel leeg, maar Van Dijk bedwong wel enkele pittige Alpenreuzen.

Wil je je meten met deze prominente ploegleiders? Denk je het beter te weten dan wie ook? Ga dan naar www.ploegleider.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement