Wereldbekerzeges Lee en Sablikova

Marije Joling heeft vrijdag tijdens de derde wereldbeker schaatsen in Inzell zilver veroverd op de 3000 meter. De rijdster van Team Corendon eindigde op de Duitse ijsbaan in een tijd van 4.04,08. Alleen wereldkampioene Martina Sablikova uit Tsjechië was sneller (4.03.18).

Sablikova zegevierde eerder dit seizoen tijdens de eerste wereldbeker in Calgary eveneens op deze afstand. Het brons ging vrijdag naar de Russin Olga Graf met een tijd van 4.05,87. Yvonne Nauta, uit Uitwellingerga, werd zesde (4.08.62).

De Zuid-Koreaanse schaatsster Lee Sang-hwa schreef in Inzell de 500 meter op haar naam. De olympisch kampioene op deze afstand zegevierde in een tijd van 37,33 seconden. De Amerikaanse Brittany Bowe eindigde op gepaste afstand op de tweede plek (37,70), gevolgd door haar landgenote Heather Richardson-Bergsma (37,99) als derde.

Tweede seizoenszege Lee

Lee Sang-hwa won dit seizoen in Calgary ook de eerste race in het wereldbekercircuit. Daarna moest ze echter drie keer voorrang verlenen aan de Chinese Zhang Hong, die in Duitsland ontbreekt.

De twee Nederlandse deelneemsters in de A-divisie vervulden een bijrol. Margot Boer belandde met 38,62 op de veertiende plek, Floor van den Brandt kwam op de vijftiende plaats uit (38,77). In de B-divisie reden Janine Smit (eerste in 38,80), Marrit Leenstra (vierde in 38,91) en Bo van der Werff (tiende in 39,40) mee.

(ANP)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement