Weer geen titelfeest voor Harkemase Boys

Ook de tweede poging van Harkemase Boys om de titel in de hoofdklasse C op te eisen, is zaterdagmiddag gestrand. Een ruime 5-1 zege op CSV Apeldoorn bleek onvoldoende voor het kampioenschap, omdat Staphorst in de slotfase won bij Genemuiden.

In eerste instantie zag het er al niet naar uit dat het feest zou worden op De Bosk. Weliswaar leidden de Harkiten bij rust met 2-0 in hun eigen wedstrijd, voor rivaal Staphorst gold hetzelfde bij Genemuiden.

Daarin kwam na de pauze verandering. Richard van Slooten scoorde namens CSV Apeldoorn weliswaar tegen in Harkema, maar Genemuiden trok na ruim een uur de stand gelijk (2-2).

Harkemase Boys liep vervolgens uit naar een flinke 5-1 overwinning. Robert Stelpstra (tweemaal), Joram Smits, Oebele Schokker en Heine Uuldriks scoorden.

Dat leek voldoende te zijn voor een kampioensfeest op De Bosk, totdat Staphorst in de voorlaatste minuut alsnog 2-3 maakte en daarmee roet in het eten van Harkiten gooide.

Harkemase Boys reist volgende week af naar Urk. Het behalen van het kampioenschap heeft de equipe van trainer Jan Vlap dan geheel in eigen hand. Bij winst is de titel binnen. Dat laatste is ook het geval als Staphorst op eigen veld punten verspeelt tegen AZSV.

Hieronder staan beelden van het duel tussen Harkemase Boys en CSV Apeldoorn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement