Weening: belangrijk voor mij en voor ploeg

Pieter Weening bezorgde zijn ploeg Team Roompot Oranje Peloton donderdag in de Ronde van Zwitserland de zesde overwinning van het seizoen. ,,Heel mooi om juist in een WorldTour-koers te winnen. Er is hier een sterk deelnemersveld met renners die zich voorbereiden op de Tour en anderen die nog de benen hebben van de Ronde van Italië. Dit is een heel belangrijke zege voor mij en voor de ploeg'', vertelde de Friese routinier, die afgelopen winter overkwam van het Australische Orica-GreenEdge.

Weening was heel lang de laatste Nederlandse ritwinnaar in de Tour tot Lars Boom hem twee jaar geleden afloste. Weening won zijn Touretappe in 2005. Elf jaar later was hij succesvol voor een ploeg die dankzij een wildcard in Zwitserland mocht rijden. ,,Voor je gevoel maakt het niet zoveel uit voor welke ploeg je wint. Maar ik ben wel heel blij met de vrijheid die ik bij Roompot krijg. Ik mag hier mijn eigen race rijden.''

Weening won dit jaar een rit en het eindklassement in de Ronde van Noorwegen. Eerder in zijn loopbaan schreef hij ook twee Giro-ritten op zijn naam: in 2011 en 2014.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement