Water mogelijk warm genoeg voor EK-race zwemster Van Rouwendaal

Water mogelijk warm genoeg voor EK-race zwemster Van Rouwendaal ANP

Goed nieuws voor zwemster Sharon van Rouwendaal. Het weer wordt beter in de aanloop naar haar wedstrijd op het EK in het Lupameer bij Boedapest. Dat meldt Weer.nl. Van Rouwendaal hoopt volgende week in Hongarije haar titel op de 10 kilometer open water te prolongeren.

Het is nu nog koud in Hongarije. Van Rouwendaal vreest daarom dat het water in het meer niet op de vereiste temperatuur is. "We mogen eigenlijk pas racen als de watertemperatuur minstens 16 graden is en afgelopen week is 12 graden gemeten", zei ze eerder tegen het ANP.

Volgens Weer.nl neemt oppervlaktewater in de meeste gevallen de gemiddelde temperatuur aan van de voorgaande zeven dagen. Tot het weekend is het ook in Boedapest nog koud, maar daarna gaan de temperaturen omhoog en de laatste drie dagen voor de wedstrijd is het 25 tot 30 graden overdag en een graad of 13 in de nacht. De gemiddelde temperatuur in de week voorafgaande aan de wedstrijddag ligt op 17,2 graden als verwachte watertemperatuur. Op basis van de huidige verwachting kan Van Rouwendaal haar Europese titel dus verdedigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport