Warriors hebben NBA-titel binnen handbereik

Een nieuwe titel voor Golden State Warriors is bijna binnen na een overwinning op Cleveland Cavaliers vrijdagavond (lokale tijd). In Cleveland wonnen de bezoekers uit Oakland met 108-97 en brachten daarmee de stand in de best-of-sevenserie op 3-1. De nederlaag kwam hard aan bij het team van superster LeBron James, het was de eerste verliesbeurt in eigen hal in de play-offs dit seizoen.

Grote man in de wedstrijd was Stephen Curry met 38 punten voor de Warriors, die woensdag nog met liefst dertig punten verschil verloren in Cleveland. Kyrie Irving was vrijdag voor de thuisploeg op schot met 34 punten, terwijl James goed was voor 25 punten en 13 rebounds.

,,We hebben in deze vierde wedstrijd duidelijk minder zwakke periodes gehad dan in het voorgaande duel'', bleef Curry nuchter na de indrukwekkende revanche van de Warriors. De 28-jarige scherpschutter van de titelhouder bracht liefst zeven driepunters op zijn naam. Met zeventien driepunters in totaal brak Golden State het record voor de NBA-finale.

Voordeel

,,Al mijn spelers hebben geweldig gepresteerd'', sprak coach Steve Kerr zeer tevreden. ,,De ploeg heeft de beschamende nederlaag van afgelopen woensdag rechtgezet.''

Maandag kunnen de spelers van de Warriors het karwei voor eigen publiek afmaken. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van die ploeg. Van de 32 keer dat een club in de finale van de NBA met 3-1 achter stond, is het geen enkel team gelukt om terug te komen om de titel te pakken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement