Wales jaagt tegen Engeland op tweede zege

Wales kan zich donderdag al plaatsen voor de achtste finales op het EK voetbal. Dan moet in de Britse 'clash' in Lens wel worden gewonnen van Engeland. Wales begon het toernooi zaterdag met een krappe zege op Slowakije (2-1), terwijl de Engelsen vlak voor tijd de zege uit handen gaven tegen Rusland (1-1). Beide landen trappen om 15.00 uur af.

Drie uur later staat in Lyon het duel in groep C tussen Oekraïne en Noord-Ierland op het programma. Beide landen verloren hun eerste wedstrijd en moeten dus winnen om nog kans te maken om door te gaan. Die wedstrijd wordt door de fans echter vooral als een voorafje gezien.

Om 21.00 uur staat in Parijs namelijk de wedstrijd tussen Duitsland en Polen op het programma. De winnaar is zo goed als zeker van de achtste finales, maar voor Duitsland staat er ook een stukje prestige op het programma. Tijdens de kwalificatie voor het EK wonnen de Polen thuis namelijk met 2-0, al waren de Duitsers voor eigen publiek te sterk. Arbiter Björn Kuipers heeft het duel onder zijn hoede.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement