Waar blijft de nieuwe hoofdsponsor van SC Heerenveen?

Cees Roozemond (links).

Waar blijft de nieuwe hoofdsponsor van SC Heerenveen? Cees Roozemond: ,,We hebben vertrouwen, maar absoluut nog geen zekerheid.”

Volgens de algemeen directeur van Heerenveen is de club nog altijd met verschillende partijen uit binnen- en buitenland in gesprek. ,,Het is een reële mogelijkheid dat het een Vietnamees bedrijf wordt”, zegt Roozemond.

Bezoek aan Vietnam

,,We zijn met een delegatie naar Vietnam gegaan. Onze commerciële man (Martin Koopman, red.) is er vorige week nog geweest. Hij heeft daar vruchtbare gesprekken gevoerd met partijen die heel serieus geïnteresseerd zijn. We hopen dat dit traject uiteindelijk positief wordt afgerond. Helaas is dat nu nog niet het geval.”

Wat dat betreft is er weinig veranderd ten opzichte van begin september, toen Roozemond in deze krant zei dat hij ,,binnen één of twee weken hoopte op duidelijkheid.”

Teleurstelling en mogelijkheden

,,Het is onverstandig geweest om daar een tijd aan te verbinden”, erkent Roozemond nu. Hij zegt dat de club afgelopen maand op een paar flinke tegenvallers stuitte. ,,Er waren momenten dat ik ergens naartoe reed om de handtekening voor het sponsorcontract op te halen. Maar dan ging het op het laatste moment toch niet door. Een heel grote teleurstelling, maar daar moet je ook mee leren leven. Het heeft ons alleen maar meer gemotiveerd om verder te gaan. En dan bieden zich opeens ook nieuwe mogelijkheden aan”, doelt de algemeen directeur op gesprekken die Heerenveen nu voert met een Vietnamees bedrijf.

,,Het is een langdurig traject, waar we veel tijd, aandacht en geld aan besteden”, weet Roozemond. ,,We willen een bedrijf dat zich voor drie seizoenen aan ons verbindt (voor 750.000 euro per jaar, red.). Het vinden van een hoofdsponsor heeft voor ons prioriteit, maar we willen ons niet door haast laten leiden. Momenteel hebben we met meerdere grote bedrijven contact. Dat schept vertrouwen, maar absoluut nog geen zekerheid.”

Lees ook | SC Heerenveen praat met Vietnamese bedrijven over hoofdsponsorschap

Lees ook | SC Heerenveen richt zich op Vietnam

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen