WK-goud vrouwenploeg op achtervolging

In navolging van de mannenschaatsploeg heeft ook het Nederlands vrouwenteam bij de WK afstanden in Kolomna goud gewonnen op de achtervolging. Het drietal van Oranje, bestaande uit Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Marrit Leenstra, finishte zaterdag na zes ronden in de beste tijd: 2.58,12. Het onttroonde Japan eindigde op de tweede plaats (2.58,31), gevolgd door Rusland als nummer drie (3.02,61).

De Nederlandse ploeg, met Wüst voor de eerste keer dit seizoen in de gelederen, lag de hele race op een gouden koers. In de laatste bocht naar de finish leek het toch nog fout te gaan bij Oranje. De achteraan rijdende Leenstra wankelde van pure vermoeidheid op haar benen en ging bijna onderuit. De Friezin kon met veel moeite op de been blijven en met een uiterste krachtsinspanning haalde ze net onder de tijd van Japan de eindstreep.

De Nederlandse vrouwenploeg veroverde in Rusland de vierde wereldtitel op dit onderdeel. Wüst was in het kampioensteam steeds van de partij. Voor Leenstra was het haar tweede WK-goud in deze discipline. Wüst en Leenstra behoorden eveneens tot de ploeg die bij Sotsji 2014 olympisch goud won.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement