Voorzitter Harkemase Boys na vuurwerkbom: 'Blijkbaar hoort dit bij het Nederlandse voetbalspel'

Wat zouden we nog meer moeten doen om dit te voorkomen? Voorzitter Albertus Boonstra van Harkemase Boys vraagt het zich hardop af na de ongeregeldheden bij de bekerwedstrijd met FC Groningen.

 ,,We moeten blijkbaar nog strenger zijn'', verzucht hij. De groep die met vuurwerk gooide is volgens hem uit het stadion gezet.

Bij de wedstrijd werd een vuurwerkbom op het veld gegooid. Die ging vlakbij keeper Erick Jansema van Harkemase Boys af. De scheidsrechter legde de wedstrijd meteen stil.

Voorzitter Albertus Boonstra van Harkemase Boys zegt dat er van tevoren signalen waren dat er supporters van FC Groningen tussen aanhangers van Harkemase Boys terecht zouden komen. ,,Dat vonden we een acceptabel risico, na goed overleg met de veiligheidsmedewerkers van FC Groningen, de politie en de burgemeester.''

De avond liep volgens Boonstra een smet op door de ongeregeldheden. ,,Helaas. We hoopten op een heel mooi voetbalfeestje. Dat heeft een deukje opgelopen. Blijkbaar moeten we nog meer maatregelen nemen. Maar welke dan? Ik zou het niet weten. Blijkbaar hoort dit bij het Nederlandse voetbalspel. We hopen dat ons dit nooit weer overkomt.''