Voorzitter FIFA hoopt op 'vreedzame' oplossing rond Super League

Voorzitter FIFA hoopt op 'vreedzame' oplossing rond Super League ANP

Voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA heeft zich in de kwestie rond de Super League achter de UEFA geschaard. Maar Infantino waarschuwt voor een verdere escalatie van de situatie. "Een vreedzame oplossing is beter dan een conflict, we moeten samen problemen aanpakken. Maar we zullen ons altijd verzetten tegen wedstrijden die de eenheid en solidariteit bedreigen", zei Infantino in een interview met de Spaanse krant As.

Net als de UEFA wijst de FIFA de Super League af. "Desalniettemin is het ook mijn plicht om tussen de partijen te bemiddelen, zodat een diepe en constructieve dialoog op zoek naar positieve oplossingen begint. Maar we zullen geen voorstellen accepteren die in tegenspraak zijn met de waarden van ons spel, zoals sportieve verdiensten, solidariteit, integriteit en gelijke toegang tot competities."

De Europese voetbalbond UEFA heeft Barcelona, Juventus en Real Madrid gedreigd met sancties vanwege hun initiatief voor een Super League. De negen andere clubs die eerst ook wilden meedoen, hebben al een sanctie opgelegd gekregen. Barcelona, Juventus en Real Madrid hebben in een reactie laten weten hun plannen niet op te geven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport