Vonk: proces niet eerlijk en onzorgvuldig

Technisch manager Hans Vonk, die  te horen kreeg dat zijn contract bij SC Heerenveen niet wordt verlengd, is bepaald niet gelukkig met de manier waarop directeur Luuc Eisenga en een meerderheid in de raad van commissarissen met hem zijn omgesprongen.

,,Ik ben uitermate teleurgesteld over de manier waarop het besluitvormingsproces is verlopen”, zegt Vonk. ,,Dat is onzorgvuldig, oneerlijk en niet objectief geweest. Dit is mijn kant van het verhaal. Inhoudelijk ga ik niet op zaken in. Ik wil geen mensen beschadigen.”

Vonk heeft Eisenga de afgelopen tijd meerdere keren gevraagd om uitsluitsel te geven over zijn toekomst. Pas vrijdagmiddag kreeg hij de beslissing te horen. Eisenga, op 1 februari begonnen in het Abe Lenstra-stadion, kreeg steun van twee van de drie commissarissen. René Groen, de derde commissaris, was het met de manier waarop het besluit tot stand kwam niet eens. Groen stapt daarom op.

Dat is Vonk niet van plan. Hij dient zijn contract tot en met 30 juni gewoon uit. ,,Ik kan uitermate goed opschieten met mensen binnen het voetbalbedrijf. Het past niet om op te stappen.”

Hij vindt de timing van de clubleiding ,,ongelooflijk slecht, net nu de voorbereiding op het nieuwe seizoen al weer in volle gang is. We hebben bovendien met elkaar net een nieuwe trainer (Jurgen Streppel, red.) aangesteld en zijn bezig de jeugd goed neer te zetten. Ik vind dit niet des Heerenveens. Zeker gezien de onrustige tijden die we net achter de rug hebben, kun je dit niet maken.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement