Volleybalsters Sneek onderuit in Rusland

De volleybalsters van VC Sneek zijn in de Challenge Cup, het derde Europese niveau, onderuit gegaan tegen Zarechie Odintsovo. Het werd in een dik uur spelen 3-0 (25-14, 25-12 en 25-23).

De Snekers maakten in Odintsovo net onder Moskou aanvankelijk zelf erg veel fouten en de degelijke Russinnen hoefden in de eerste twee sets dan ook niet tot het uiterste te gaan voor de zege. Alleen in de derde set was er sprake van spanning.

In de eerste twee sets bleef Sneek in het begin nog wel even bij, maar liep de thuisclub via een tussensprint uit naar een onoverbrugbare voorsprong.

In de derde set nam Sneek voor het eerst brutaal een paar punten voorsprong, maar halverwege de set waren beide ploegen weer in evenwicht (13-13). Op 20-19 plaatste Zarechie de beslissende versnelling. Na 23-19 werd het toch nog 24-23, maar op het tweede matchpunt sloegen de Russinnen toe.

Volgende week woensdag is de return in Sneek. Alleen bij een 3-0 of 3-1 zege heeft Sneek nog kans de volgende ronde te halen. In dat geval volgt een 'golden set'. Bij elke andere uitslag zijn de Russen door.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement