Volleyballers komen sterk terug tegen Cuba

De Nederlandse volleyballers hebben het tweede speelweekeinde in de B-groep van de World League positief afgesloten. Oranje versloeg Cuba zaterdag in Bratislava na een enerverende wedstrijd met 3-2. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen kwam na het verlies van de eerste twee sets ijzersterk terug: 23-25 14-25 25-23 25-23 15-12.

Voor Oranje was het de tweede zege op rij in Slowakije. Vrijdag was de Nederlandse ploeg met 3-1 te sterk voor het gastland. Met die overwinning namen de 'Lange Mannen' revanche voor de nederlaag op donderdag tegen Tsjechië (2-3).

,,We zijn moe, maar voldaan'', liet aanvoerder Jasper Diefenbach na de zwaarbevochten zege op Cuba opgetogen weten. ,,We hebben in totaal veertien sets in drie dagen gespeeld. Dat is heel pittig, maar het is daarom des te mooier dat we tegen Cuba nog konden terugknokken. Daar kunnen we verder mee.''

Promotie

Het verjongde Cubaanse team verloor zaterdag in Bratislava voor de derde opeenvolgende keer. Oranje daarentegen behaalde de vierde groepszege in zes wedstrijden. Behalve Tsjechië was eerder ook Turkije te sterk voor het Nederlands team.

De ploeg van Vermeulen sluit volgende week in Seoul de poulefase af met wedstrijden tegen Egypte, Tsjechië, de grootste concurrent van Nederland, en Zuid-Korea. De beste drie teams plaatsen zich na negen duels voor de Final Four in Portugal. Bij dat toernooi kan Oranje promotie naar de A-groep afdwingen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement