Voetbalsters schudden geen handen bij Tournoi de France

Voetbalsters schudden geen handen bij Tournoi de France ANP

De Nederlandse voetbalsters geven de kinderen die bij het Tournoi de France mee het veld oplopen, de zogenoemde Players Escorts, vanwege de uitbraak van het coronavirus geen hand. Dat doen ze op verzoek van de toernooiorganisatie en de Franse voetbalbond. Om dezelfde reden wordt ook even afgezien van het geven van een hand aan de speelsters van de tegenpartij en de arbitrage. In plaats daarvan begroeten de speelsters elkaar nu met de ellebogen.

De Franse voetbalbond organiseert het 'Tournoi de France' ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. Nederland begint het toernooi woensdag tegen Brazilië. Frankrijk en Canada zijn de andere deelnemers.

Lineth Beerensteyn start tegen Brazilië verrassend als rechtsback. Normaal gesproken is de speelster van Bayern München spits. Desiree van Lunteren zette in november een punt achter haar interlandcarrière en Liza van der Most, ook rechterverdediger, is zwaar geblesseerd. Bondscoach Sarina Wiegman kwam daardoor voorlopig bij Beerensteyn uit.

home
net-binnen
menu