Vliegtuigje boven Nederlands elftal was idee van Oranjezomer

Vliegtuigje boven Nederlands elftal was idee van Oranjezomer ANP

Het vliegtuigje dat zaterdag boven het trainingsveld van het Nederlands elftal cirkelde was afkomstig van het tv-programma De Oranjezomer. Dat onthulde presentatrice Hélène Hendriks in de uitzending zaterdagavond.

Boven het complex van de KNVB in Zeist cirkelde een vliegtuigje, die een banner achter zich aan sleepte met de tekst 'Frank, gewoon 4-3-3!'. Veel spelers van Oranje moesten hard lachen toen ze de boodschap voor bondscoach Frank de Boer zagen.

Vanwege een boycot tegen Veronica Inside zijn Hendriks en haar collega's niet welkom bij de persconferenties van het Nederlands elftal dus probeerde het programma op een andere wijze de aandacht te trekken. "Ik mag niet bij de persconferenties zijn, ik mag spelers niet spreken... Ik wil ze toch op een of andere manier duidelijk maken hoe het moet: 4-3-3. Dus wat hebben wij bedacht: het vliegtuigje", aldus Hendriks.

Presentator Wilfred Genee vroeg haar daarop of ze dat nu elke keer gaat doen en opperde om het vliegtuigje erin te houden met steeds nieuwe teksten.

Oranje speelt zondagavond zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal tegen Oekraïne.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport