Vitesse verkleint capaciteit Gelredome

Vitesse gaat na dit seizoen de capaciteit van stadion Gelredome verminderen. De Arnhemse voetbalclub brengt het aantal plaatsen terug van 25.500 naar 21.248, in de hoop hiermee voor een ,,intensievere voetbalbeleving'' te zorgen. Het stadion in Arnhem zit vrijwel nooit vol en vertoont bij thuiswedstrijden van Vitesse al jarenlang veel lege plekken.

Door de capaciteit naar beneden te schroeven, hoopt de eredivisieclub de sfeer te bevorderen. ,,Gelredome is op dit moment voor ons een maatje te groot'', zei algemeen directeur Joost de Wit in De Gelderlander. De dug-outs voor de trainers en wisselspelers langs de zijlijn verdwijnen en worden geïntegreerd in de tribune, zoals in Engeland ook veel te zien is.

De tribunes van het Gelredome worden allemaal vernoemd naar clubiconen van Vitesse. De zuidtribune draagt al de naam van de overleden Theo Bos, aan de noordzijde wordt de naam van Edward Sturing verbonden en Just Göbel komt op de westkant te staan. Voor de oosttribune mogen seizoenkaarthouders van Vitesse kiezen uit de namen van vijf clubiconen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement