Vitesse-doelman Pasveer: sommige spelers waren al op vakantie

Vitesse-doelman Pasveer: sommige spelers waren al op vakantie ANP

Met een gelijkmaker diep in de extra tijd verzekerde Vitesse zich bij Fortuna Sittard (3-3) als nummer 4 van Europees voetbal. "De opluchting is groot", beaamde doelman Remko Pasveer, die deze zomer naar Ajax vertrekt. "We zijn er, maar je moet niet vragen hoe. Het was slecht, echt heel slecht."

Volgens Pasveer deugde de concentratie niet bij Vitesse. "Dat zag je al na de aftrap", doelde hij bij ESPN op de supersnelle treffer van Ben Rienstra binnen 1 minuut. "De wil ontbrak om duels echt te winnen. Ook waren er aan onze kant heel veel foute passes. Het was niet best, nee."

Na de 3-2 van Fortuna in de 54e minuut wist Vitesse amper een slotoffensief af te dwingen. "Ik geloofde er helemaal niet meer in, voor mij was de wedstrijd al verloren. Ik vond ook niet dat we gezien het duel hier iets verdienden. Uiteindelijk hebben we ons doel bereikt en daar mogen we blij om zijn, maar ik denk dat sommige jongens al op vakantie waren. Ik miste karakter bij een aantal spelers."

Pasveer neemt niettemin met een goed gevoel afscheid bij Vitesse. "We hebben de bekerfinale gehaald en we hebben een Europees ticket gepakt. Daar mogen we best trots op zijn."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport