Vierdeklasser Saarbrücken stunt in kwartfinale Duitse beker

Vierdeklasser Saarbrücken stunt in kwartfinale Duitse beker ANP

Voetbalclub 1. FC Saarbrücken heeft voor een stunt gezorgd door ten koste van Bundesligaclub Fortuna Düsseldorf de halve finale van het Duitse bekertoernooi te bereiken. De koploper uit de Regionalliga Zuid-West, het vierde niveau van het Duitse voetbal, won in een zinderende strafschoppenserie.

Het zag er lang naar uit dat Saarbrücken de zege zou pakken in de reguliere speeltijd. Middenvelder Tobias Jänicke maakte uit een counter de 1-0 voor de thuisploeg. Düsseldorf, de nummer 16 uit de Bundesliga, probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren.

Rouwen Hennings kreeg de grootste kans met een strafschop, maar Saarbrücken-doelman Daniel Batz stopte de inzet. Voormalig PSV'er Matthias Jørgensen redde de Bundelisgaclub in de 90e minuut alsnog. De verdediger kopte binnen uit een hoekschop die was verlengd door de meegelopen doelman Florian Kastenmeier en forceerde zo een verlenging.

In de strafschoppenserie misten beide ploegen drie keer en viel de beslissing pas bij de tiende strafschop. Uitgerekend Jørgensen zag zijn inzet door keeper Batz gestopt worden waardoor de doelman Saarbrücken de overwinning bezorgde. Saarbrücken is de eerste vierdeklasser ooit die de halve finales van de DFB-Pokal heeft bereikt.