Vierde F1-podium Max Verstappen in Duitsland

Max Verstappen is voor de vierde keer in zijn jonge Formule 1-loopbaan op het podium van een Grand Prix geëindigd. In de Grote Prijs van Duitsland reed de achttienjarige Nederlander op de Hockenheimring naar de derde plaats, achter winnaar Lewis Hamilton (Mercedes) en zijn teamgenoot bij Red Bull, Daniel Ricciardo.

Verstappen trekt daarmee de succesvolle lijn door bij Red Bull Racing, waar hij met een zege (Spanje) debuteerde en twee tweede plaatsen (Oostenrijk en Groot-Brittannië) bevocht. Hij wist in Duitsland Mercedes-coureur Nico Rosberg, die hem in de 30e ronde een kunstje flikte en daarvoor bestraft werd, overtuigend van het podium te houden.

Op de Hockenheimring beleefde Verstappen een droomstart waarin hij in de eerste bocht opschoof naar de tweede plaats. Hij profiteerde maximaal van een beroerd vertrek van polesitter Nico Rosberg en ging vervolgens brutaalweg buitenom bij de Australiër Daniel Ricciardo. In de loop van de race moest hij zijn teamgenoot wegens een andere bandenstrategie laten passeren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement