Vier punten minder voor SWZ na faillissement WKE

Het faillissement van zondagtopklasser WKE uit Emmen heeft ervoor gezorgd dat SWZ Boso Sneek vier punten moet inleveren. Het zakt daardoor een plaats op de ranglijst.

Financiële problemen nekten WKE, dat eerst nog dacht het huidige seizoen wel te kunnen afmaken. In samenspraak met de curator is besloten direct uit de competitie te stappen.

Daardoor vervallen alle uitslagen van WKE dit seizoen. SWZ pakte vier punten tegen WKE en raakt die dus kwijt. Het heeft nu vijftien punten, in plaats van negentien.

Geen degradatie

De Snekers hadden de afgelopen weken juist een beetje afstand genomen van de onderste plaatsen. Door het uit de competitie nemen van WKE, zal geen andere club direct degraderen. Wel zal de nummer laatst - in de nieuwe stand is dat OJC Rosmalen met dertien punten - zich via de nacompetitie moeten zien te handhaven. In de 'oude' stand had SWZ nog zes punten voorsprong op OJC.

Simon IJzerman

Door het faillissement van WKE gaat Simon IJzerman mogelijk eerder aan de slag bij Harkemase Boys. De verdediger/middenvelder zou eigenlijk pas aan het einde van het seizoen bij de selectie aansluiten, de club probeert hem nu eerder over te schrijven. Hiervoor heeft men tot vrijdag de tijd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement