Vier op rij voor Europa op WK

Met nog twee kwartfinales te spelen, is nu al duidelijk dat de wereldtitel voor de vierde keer op rij naar een Europees land gaat. Na de uitschakeling van Uruguay (door Frankrijk) en Brazilië (door België) zitten alleen nog Europese landen in het toernooi. De winnaars van Zweden - Engeland en Rusland - Kroatië voegen zich in de halve finales bij Frankrijk en België. De laatste keer dat de vier halvefinalisten allemaal uit Europa kwamen, was bij het WK van 2006 in Duitsland (Portugal, Frankrijk, Duitsland en Italië).

In 2010 was Zuid-Amerika met Uruguay vertegenwoordigd in de halve finales. Uruguay verloor daarin van het Nederlands elftal (3-2). Op het WK 2014 stonden twee Zuid-Amerikaanse landen in de halve finales: Argentinië en gastland Brazilië. De Argentijnen bereikten de finale door Oranje via strafschoppen te verslaan, Brazilië moest een historisch zware nederlaag incasseren tegen Duitsland (1-7).

De Duitsers klopten Argentinië in de finale met 1-0 en zorgden er daarmee voor dat de wereldkampioen voor de derde keer uit Europa kwam, na Italië in 2006 en Spanje in 2010.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement