Verstappen sprakeloos na superieure zege

De laatste rondjes was het alsof hij op ijs reed in zijn Red Bull. ,,Ik moest geen fouten maken en de auto in bedwang houden. Dat lukte. Ik kan het het nog niet geloven'', zei Max Verstappen na zijn sensationele overwinning in de Grand Prix van Spanje.

,,Die laatste tien ronden leken wel eindeloos. Ik wist na mijn tweede pitstop dat ik het tot het einde moest volhouden. Ik wist dus ook dat het heel moeilijk zou worden en dat ik me moest concentreren op het controleren van de banden'', aldus de jongste GP-winnaar ooit met 18 jaar en 228 dagen.

,,De Ferrari's waren iets sneller en de druk van Kimi Räikkönen was groot, maar het is lastig inhalen op dit circuit. Het was een waanzinnig gevoel om aan de leiding te rijden en dan ook nog te winnen. Ik hoopte vooraf op een podiumplek, maar dit overtreft mijn stoutste verwachtingen.''

Uitval

Verstappen profiteerde van de vroege uitval van de favorieten Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes en schoof al in de eerste ronde op naar de tweede plaats. Toen zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo voor de derde keer een pitstop maakte, kwam Verstappen voorgoed aan de leiding. Hij koos voor twee pitstops en hield stand tot het einde van de race.

De laatste rondjes waren ook fysiek zwaar, zei Verstappen. ,,Ik kreeg een beetje kramp, maar raakte ook steeds meer opgewonden omdat ik nog steeds aan de leiding reed. Het was een ongelooflijke ervaring.'' Glunderend hoorde hij op het podium het Wilhelmus aan en uitzinnig van vreugde spoot hij met de champagne. ,,Het voelde geweldig.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement