Verstappen: saaie race

Max Verstappen begon als vierde aan de Grote Prijs van Hongarije en eindigde als vijfde. De achttienjarige formule 1-coureur haalde er bijna zijn schouders over op. ,,Het was een saaie wedstrijd. Je kunt op dit circuit geen kant op'', mopperde de Nederlander na afloop op Verstappen.nl.

De Nederlander had indruk gemaakt in de trainingen en was ook in de kwalificatie snel. Verstappen geloofde dat hij zich kon meten met de snelle Mercedessen op de bochtige Hungaroring, maar in de race pakte dat toch anders uit. ,,Het is balen hoe het gelopen is. In het begin van de wedstrijd was ik snel, maar ik kon geen kant op. Ik kwam na mijn eerste pitstop vast te zitten achter Kimi Räikkönen, die op oudere banden reed en dan is het klaar. Daarna reed ik achter hem mijn eigen banden kapot. Na mijn tweede stop kwam ik in een niemandsland terecht. Eigenlijk was het een heel saaie wedstrijd."

Räikkönen keerde na de tweede bandenwissel achter Verstappen terug op de baan en reed toen heel snel het gaatje dicht naar de Nederlander. Rondenlang zat de Fin op de staart van Verstappen, maar die sloeg alle aanvallen af. Te agressief, liet Räikkönen nog tijdens de race weten. ,,Ach, ik verdedigde mijn positie. Het maakt me geen zak uit wat hij ervan vindt, hij moet maar oppassen toch. Ik heb de vierde plek vergooid en dat vond ik veel erger.''

Verstappen handhaafde zich op de zesde plaats in de WK-stand met 100 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement