Verstappen met problemen naar kant in Bakoe

Max Verstappen is vrijdag slecht begonnen aan de eerste vrije training van de Grote Prijs van Europa op het gloednieuwe stratencircuit van Bakoe. Na drie rondjes kwam er rook uit de auto van de Nederlander. Teambaas Christian Horner van Red Bull dirigeerde hem uit voorzorg naar de pitstraat. Monteurs dachten eerst aan een kapotte versnellingsbak, maar vonden vervolgens een olielek.

Verstappen kreeg zo weinig gelegenheid te wennen aan het nieuwe circuit in Azerbeidzjan, dat op sommige plekken extreem smal is. Dat ondervond ook Daniel Ricciardo, de Australische ploeggenoot van Verstappen. Hij knalde uit de bocht en moest zijn zwaar beschadigde auto van de baan laten takelen.

Zo was het niet echt de training van Red Bull, dat niet de juiste auto's lijkt te hebben voor het circuit in Bakoe. Ze komen waarschijnlijk snelheid tekort op het rechte stuk van het circuit, dat liefst 2,2 kilometer lang is.

Toch bleef Verstappen positief na de mislukte eerste training voor de race in de Formule 1. ,,Ze hebben het probleem gevonden'', zei hij over de monteurs van Red Bull. ,,Ik maak me niet echt zorgen. De baan ziet er best goed uit.''

Lewis Hamilton was de snelste in de vrije training, voor zijn ploeggenoot Nico Rosberg van Mercedes. Valtteri Bottas (Williams) reed het derde snelste rondje. Ricciardo werd dertiende, Verstappen zestiende.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement