Verstappen: iedereen begint vanaf nul

Max Verstappen begint vrijdag net als alle andere coureurs zonder enige echte ervaring aan het raceweekend in Azerbeidzjan. De Grote Prijs op het stratencircuit in Bakoe staat namelijk voor het eerst op de kalender. ,,Dat betekent dat iedereen vanaf nul begint en dat vind ik altijd leuk'', zei Verstappen woensdag.

Zijn vader Jos Verstappen heeft al eens in Bakoe gereden. ,,Ik heb die wedstrijd online teruggekeken. Sommige delen van de baan zijn goed te vergelijken'', weet de coureur van Red Bull Racing. ,,De baan ziet er erg interessant uit, vanwege het lange rechte stuk. Het wordt dus moeilijk om te bepalen hoe we de vleugel afstellen. Je wil altijd zo veel mogelijk downforce op een stratencircuit, maar vanwege het rechte stuk moeten we een compromis vinden.''

Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, vreest dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op het 2,2 kilometer lange rechte eind ruim een seconde verliezen op de concurrentie. ,,Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel'', zei hij eerder al in aanloop naar de Grote Prijs van Europa.

De Renault-motor van Red Bull, die officieel als Tag Heuer te boek staat, is weliswaar verbeterd, maar haalt nog altijd niet de topsnelheid van Mercedes en Ferrari. Dat bleek ook tijdens de afgelopen Grote Prijs van Canada, waar Red Bull tekort kwam voor het podium. Verstappen eindigde daar als vierde, Ricciardo als zevende.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement